Sunday, March 13

Berita Hairan..

sape hari nie beli paper Berita Minggu a.k.a Berita Harian...korang ade nampak tak gambar ultraman lari lintang pukang selamatkan diri dari Tsunami..nampak macam joke je kan..yang tak perasan tu, pergi sebok-sebok tengok balek paper tu..

bende nie jadi isu tau..bukannyer media kat Malaysia..tapi antarabangsa punye.. CNN iReport buat laporan pasal gambar nie.....fuhh..malu la orang luar tengok..gambar kartun tu nampak sangat tak sensitif dengan masalah yang kene kat rakyat Jepun..ulang suara, tak sensitif...



setakat pukul 9.42pm tadi, berita tu dah ditengok sebanyak 11, 689 kali, dah dishare sebanyak 988 kali dan dah direcommend sebanyak 9, 918 kali..oh ya, kalau korang bukak page tu, ramai pulak rakyat Malaysia comment..bace lah sendiri eh...korang boleh menyebok kat sini kalau nak tengok news tu : CNN iReport

p/s : family aku panggil paper Berita Harian tu BERITA HAIRAN.. (:

2 comments:

Ain Abia said...

tak patot sunggoh! sepatutnya mereka la yg ajak masyarakat utk lebih prihatin dgn musibah yg menimpa.. bukan ajar mempersendakan.. sdgkan rakyat kita juga berada di bumi jepun.. mmg tak patot! :(

mieruldabomb said...

bodoh punye bh..peace..:)