Wednesday, January 19

teacHer ate'...

kalau semua nak cerite pasal cikgu Shida..aku pun nak cerite gak...tapi cam dah terlambat je..berkurun dah orang buat entry pasal raja miming nie..aku je baru nak terhegeh-hegeh..ok lah..sape kenal dengan cikgu shida, sila angkat kening anda...tipu lah kalau hantu-hantu internet tak kenal die...tak kirelah fans ke, haters ke, kenal punye..




kali pertama aku tengok video die kat YouTube tahun lepas, macam tak percaye aje...ye lah..macam kenal je ngan minah nie....kenal sangat-sangatlah..aku try la selongkar-selongkar Google..woah..dapat gak...terkejot hayam aku...sila menyebok kat sini kalau nak singgah-singgah kat blog Che'gu shida..

kalau korang nak tau, cikgu Shida nie pernah jadi cikgu aku time kat sekolah rendah dulu..time tu die ajar bahasa Inggeris merangkap guru otai pusat sumber..dan che'gu masih ingat lagi kat aku...best lah..

aku tipu ke..tak lah..betol..die ajar aku dari darjah 2 sampai darjah 6...sekarang nie, die mengajar kat SK Pulau padang, Perak..sebelum tu, die jadi che'gu kat SK Kebun Baharu, Selangor..haa..tu lah sekolah aku...kat sane, aku panggil die teacher Ate'...che'gu yang tersangat-sangat sporting....

kerana che'gu nie lah aku jadi pengawas pusat sumber...aku ingat lagi..time nak exam UPSR tahun 2004, lepas  sembahyang maghrib je, aku ngan kawan-kawan seangkatan aku naek basikal  pergi rumah sewa che'gu Shida..kitorang ambik tuisyen English...tak ramai..lebih kurang 10 orang je..habis kelas je, kitorang ngan che'gu makan burger same-same..masih fresh lagi memori tu dalam otak aku..buku tuisyen english tu pun aku simpan lagi...

dah tu, aku rase hepi lah tengok teacher aku nie...ye lah, lame tak jumpe kan..tau-tau je dah meletop...ape-ape pun..well done teacher....saye sokong teacher dari belakang....biarkan diorang kutuk-kutuk teacher, janji teacher hepi, pekakkan telinge je teacher..



oh ya..semalam che'gu shida pergi studio NTV7 Glenmarie, Shah Alam..buat rakaman talk show Faizal Ismail ..'APA SAJA FBI'...so FBI jemputlah che'gu Shida jadi tetamu jemputan...Paku & Belacan pun ade tau...sape-sape yang ade hati nak tengok..tunggu lah  kat depan TV LCD 40' korang tu..11 februari nie pukul 8.30 malam TV9..

4 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

o cikgu kamu. hehe.....

sophie said...

Giler best kalau ada cikgu cam dia.. CoOL!

CikShida DariParit said...

Alahai... anok murid cik... suke! Suke bace yang saiful tulis tu kenangan bersame... ishk ishk... terharu le pulok... Timer kacih kerana menyokong... kiss and hugs... :))

miela said...

=)