Sunday, December 12

O Show..





        sape pernah tengok rancangan The Oprah Winfrey Show...sila angkat kening anda...pernah dengar name pun jadilah...tipulah tipah tertipu kalau tak kenal dengan minah jutawan nie...kerjaya hanya bermodalkan kata-kata..tapi tengoklah hasilnyer..ramai giler peminatnyer...dari lelaki, perempuan, budak sekolah,orang dewasa, orang yang berpangkat tua dan ntah sape-sape lagilah....

kalau habis show die je, mesti ade free gift..ade-ade saje..die nie suka sangat buat suprise kat orang...ade satu episod nie, die sampai suroh krew Harpo Studio bawak masuk kete yang dinaiki peminatnyer masuk dalam studio tuh....terkejut gile nenek-nenek yang duduk dalam kerete tuh..sampai menangis terharu biru...

paling best bile die belanje SEMUA penonton kat dalam studio rakaman pergi melancong dekat Australia..free off charge...gile..ade yang terjerit-jerit sambil menangis dan bertepuk tangan..ye lah..tak percaye kan...

nak tau tak..name sebenar Oprah ialah ORpah..tapi bidan zaman die tu salah tulis daa....ngantuk agaknyer...so..jadilah Oprah..melekat sampai sekarang..lagi satu, majalah Time pernah senaraikan Oprah jadi antara 100 wanita yang berpengaruh kat planet bumi nie..woah....gile kentang minah nie...

talk show die rasenyer yang paling meletop dalam sejarah dunia pengacaraan..aura ape ntah die pakai....kalah Late Show with David Letterman..Oprah pernah kate die nak berundur dari dunia glamor nie tahun 2011..ramai peminat die terkejot...ade yang tak sanggup terima kenyatan nie...tapi..tunggulah nanti tahun 2011..ape-ape pun...Good lucks oRpah!



8 comments:

FAZLINA AZIZ said...

nasib bidan tu xsilap tulis name upah.dh rezeki die nk gelar jutawan.

Zulfahmi Abidin said...

eleh.ko pun suke kan dye kan?? sebab tuh ko pon tulis pasal dye kan.kan kan kan?? jgn nafikan lagi okey..

Terkini: Berite sensasi jam pukul berape tah aku tak ingat | Result aku dah keluar. Kenape ade subject FB-zik pulak nie | Lepak Mamak

saiFuL FaRisiN said...

yup...suke sngat2,,,tau2 je..

mieruldabomb said...

saya suka oprah...tp rambot die cm mee..
lau tngok die lapa je asenye..ha

Yellow LEOpard said...

orpah? hua3..naseb la bidan salah tulis..oprah pon oprah laa

aNnE said...

orpah..naseb bek tertuka jd oprah..kalau tak mesti pnggil dy opah je..haha

ieMa ackLes said...

sbb slh tulis 2la die jd femes skrng..
hihi

Septian Purnama said...

aku suka acaranya, rame, ^^