Saturday, November 13

Megamind-terbaek!

     Teringin pulak nak tengok wayang...dh lame rasenyer tak merase rase sejuk aircond dalam wayang ..last tu rasenyer time raye  kot...kebetulan tadi kawan aku ajak tengok...so melantak la. ...sampai je kat kaunter..teros g book tiket..cincai je la cite ape pun..asalkan ade gambar ngan bunyi...kitorang decide la nak tengok cite Megamind...test nak tengok cite kartun...ramai pulak parents ngan anak2 ribena diorang book cite nie...lepas book uh, mule2 rasenyer menyesal pulaak ter"book" cite tu..,ye la ....cite kartun...hmmm..tengok je la...dah bayar pulak pun..

 Megamind 3D (Rm 14.00)

sangkaan aku cite nie boring meleset terleset2...rupe-rupenyer tersangatlah best....tak sia2 book cite nie...jalan cite nie ringkas dan padat tapi penuh bergaye..pastu banyak pulak unsur-unsur syirik lawak yang tak masuk akal diselit-selitkan...terbaek..!!

cite nie mengisahkan Megamind, sorang makhluk berwarna biru dari angkasa dan dihantar kat dunia oleh parentas die coz nak selamatkan nyawa dari ditimpa bertimpa2 kecelakaan di planet asal die...time die dihantar kat bumi, Megamind baby lagi..cute jugak....Megamind  tersangat la jahat3 bile dah besar pastu femes kat satu dunie..die nie ade pembantu peribadi (Minion) yang agak cerewet & tak reti duduk diam...Megamind nie ade cite2 nak kuasai Metrocity..tapi tak berjaya..kebetulan die nie kreatif..so die bwat la invention baru untuk memerintah metrocity..lepas die berjaya ' bunuh' hero Metrocity (Metroman) die teros je bwat metrocity tu jadi rete die..oh ya,,tapi kan..akhirnya Megamind jadi baek tau...nak tau camne tuh...tengok la cite nie di pawagam berhampiran dengan pintu rumah anda..!!!

Diorang Terbaek!

dari kiri Metro men, Minion, Mega mind, Roxanne, Tighten



1 comment:

aqilah said...

awak ni baru buat blog ke?