Tuesday, March 19

aku serius



#1 susah sebenarnya nak puaskan hati semua, itu tak kena dan ini tak kena. Mungkin itu aku tak suka share masalah dengan manusia lain, baik solve sendiri, lagi berkat lagi rahmat lagi selamat. manusia bertuah pilihan beras Cap Rambutan je yang aku betul-betul percaya boleh kongsi segala.

 kalau nak diceritakan, cuma dua orang je dekat dunia ni yang tahu masalah dunia ketiga  yang paling besar aku pernah redah, itu pun hampir nak menangis bila cerita balik. Kerana apa, kerana aku percaya mereka berdua. Selangor +  Sarawak. 

#2 kisah ke manusia lain kalau aku tengah bercakap, dengar pun nak tak nak, aku serius, sangat serius, tapi jangan lah ambil mood aku, tahu lah aku ni jenis manusia yang tak berapa nak lurus, tapi jangan la cakap yang bukan-bukan sampai terkoyak perasaan. Doakan yang terbaik untuk aku, mungkin sekarang bukan selamanya, sebab kita masih ada esok dan seterusnya.

SERIUS
aku serius, kau tak serius
kau lurus, aku tak lurus
aku begini, kau begitu
kau sana, aku sini
kau sempurna, aku mungkin tidak
tapi, satu benda yang serupa antara kita
kita MANUSIA

#ada perasaan benci antara kita, utarakan kebencian anda di Twitter @fariefaries

No comments: