Sunday, August 14

selipar♥

siape pernah rase hilang selipar dekat masjid time sembahyang jumaat...yang pernah rase tu macam nak mencarut berirama berulang-ulang kali je kan..pergi masjid nak beribadah, die pulak dah siap-siap booking padah dekat neraka....yang nie kali kedua aku kena..tak terlahanat dan tergambar dengan perasaan...
aku parking side baik punye...tersusun rapat lagi cermat tau..ingat senang ke nak parking selipar dekat masjid...berminggu kau tak jumpe selipar kalau kau salah teknik parking...selipar yang aku pakai nie pulak jarang keluar rumah...sayang konon...ye lah..tak pernah pulak aku nampak seliper spesis yang sama sebelum nie..selipar tu lembut dikaki, lega dihati tau...entah kenape tibe-tibe kaki aku mengedik nak pakai selipar tu..alahai...

habis bermunajat..aku terus keluar...tapi jadi WTF bile tengok selipar aku dah takde..hahahaha...lame giler kot aku pusing-pusing kat tempat yang same..dalam hati aku bersumpah seranah aje...nak cakap kuat-kuat takut kena tangkap dengan JAIS pulak nanti...naseb baik ade adek aku...boleh la aku pinjam selipar Ben10 die kejap...

kate orang, pengalaman mengajar kita..so..aku berjaya mencipta formula matematik tabika baru " the missing step"...jarak antara dua ketul selipar dijauhkan antara satu sama lain untuk mengelakkan ditangkap khalwat..jadi, kebarangkalian untuk kehilangan selipar adalah infiniti...lepas nie,kalau  pakai selipar bertahtakan bintang dan bulan serta kulit gajah pun dah tak hilang..

*kepada pencuri pencuri pencuri  dan owner selipar "Awas dong!"

5 comments:

sue-sama said...

nice pic :)

ZWAN SABRI said...

aku x penah ada pengalaman slipar hilang kat masjid lagi n mintak simpang malaikat 44 lah supaya x hilang..
btw, formula matematika yang bagus.. nanti nak ikowtla formula niii.. barula x boleh ilang.. ;)


MySuaraBlog: Cahaya Matahari Rangsang Hormon

padlie said...

Teringat pengalaman masa duk kat Marriot Putrajaya. Masjid paling dekat kat situ adalah masjid Uniten. Sebab tak bawak selipar, pergi la sembahyang Jumaat dengan kasut je. Habis je solat, kasut dah takde.. Hari tu berlegar dalam hotel ngan selipar jepun je la.. nasib baik dah hari last..

Fadhilahm said...

Assalamu'alaikum.. ada2 saja hang ni.aduih.

Nys Zairee said...

menarik.. den nak cube letak dgn jaraj 2.8 meter