Friday, March 4

♥ iPad 2

Hey semua...korang pernah dengar perkataan 'iPad' tak..HAHA..joke je lah..dah tiga hari aku countdown event launch iPad2...so..semalam  aku berjaya jugak aku menghadap lappy selame sejam tengok  rakaman event tu..best woah..rase teruje + batak pulak...ape-ape pun..aku target akhir tahun nie lepas STPM boleh rembat satu.. kalau tak dapat ipad2, iPad version 2010 pun jadilah..


semalam pak cik Steve Jobs nampak makin  kurus lah...dulu chubby je.. ye lah..orang sakit kan..tapi semalam tak nampak macam sakit..semangat je.. even dulu, tabliod paper  ngan doktor pun cakap die boleh hidup  lagi 6 minggu je..wahh, boleh pulak kau anggarkan kematian orang kan..

iPad 2

sape kat sini ade iPad version 2010..semalam steve jobs cakap dah 1,000,000 iPad terjual kat seluruh dunia...banyak kan..so..macam iPhone lah..mesti  ade next generation..iPad pun cam tu gak...


yang bestnyer..untuk iPad2, pak cik Steve jobs dah tampal letak HD video camera depan ngan  belakang body seksi iPad2..siap ade sensor lagi walau kurang cahaye time shoot gambar....then, Apple dah sediakan lebih  65,000 application untuk iPad2 nie..macam-macam boleh buat..


iPad versi ke-2 nie 33% lebih nipis ngan 15%  lebih ringan dari abangnyer...design ipad2 pun lebih cun dari sebelumnyer...even staff Apple cakap, iPad2 lebih selesa dipegang...


korang boleh la menghadap sambil merenung ipad2 selama 9jam tanpa henti...pastu kalau korang setkan stand-by mode, power bateri bende ala nie  pun boleh tahan sampai sebulan..fuhh..memang cun..lappy aku baru pakai 2½ jam , dah kondem mak nenek..hampeh betul..


kalau dulu hitam je...sekarang ade warna putih pulak...so..nanti boleh la bertumbuk dengan jiran sebelah rumah kalau stok kaler putih dah habis...

kali nie iPad2 ade Smart Cover pulak...camne tuh.. open the Smart Cover and your iPad wakes up instantly.... close it and your iPad goes to sleep automatically..fuhh...boleh pulak main tido-tido..pastu, Smart Cover tu boleh dilipat untuk dijadikan stand...tapi..Smart Cover tu kene beli berasingan la..


oh ya..macam biasa la...selalunyer produk Apple lambat sampai kat Mesia...singapore pun join cam kite gak..tak tersenarai dalam  negara-negara first sales...so..meronggeng lah ramai-ramai...iPad2 mula shipping time 11 Mac ngan 25 Mac nie kat negara-negara terpilih...

semalam gak aku pergi  terjah page Apple Malaysia..tengok harga iPad version 2010..wahh...turun hargalah..kah3...macam nak rembat satu je..sape-sape yang teringin nak beli iPad version 2010..serbu lah Apple store sekarang...dah murah...tapi, kalau nak harga sampai rm900++, tunggu lah.. 




teeeett... (:


sumber: www.apple.com

6 comments:

eqhaZIN said...

mom said : u wish! haha.

Ain Abia said...

saya nak satu juga la!!!

sophie said...

Ohh My..Putih tu lawa sgt.. Nak satu gak!! Whaaa

::FAIZ FARISH:: said...

nipis gila... nak 1....

raihanaziz said...

nak 1 then cover warne purple . hehee

budak.bandung.laici said...

hahaha...
best2....
syok bwk g kelas kalu cam ni..
dah jdi cam buku je..