Tuesday, February 15

it's your poo..

okeh..entry kali nie agak 11 tahun ke atas...yang tak suke tu, boleh la tekan 'X' awal-awal......korang rasekan, camne keadaan kesihatan  tauhu  , tahi bahan buangan  korang tu..adakah mereka sihat selalu seperti sediakala...hari nie aku nak tunjukkan bentuk-bentuk gojes 'poo' yang mungkin korang alami..

straight to the point lah...aku jamin mesti korang pernah terkena situasi indah berkaitan 'poo' nie...HAHA..selalu ke, sekali-sekali ke, jarang-jarang ke, kerap kali ke atau pun sekali seumur hidup, gerenti pernah kene..tahniah laa...







Bentuk pisang
Bentuk pisang adalah bentuk yang paling sihat dan ideal…bentuk ini mudah dikeluarkan tanpa rasa was-was serta boleh timbul di permukaan air kerana mempunyai ruang udara yang secukupnya…



Bentuk panjang



Bentuk panjang terhasil akibat pemiliknya tidak mempunyai zat makanan yang secukupnya…biasanya berlaku kepada orang yang suka berdiet….

Bentuk lendir

Bentuk lendir pulak disebabkan makanan tak dihadamkan dengan sempurna dan mereka keluar bersama cecair…. lepas tu korang pakse diorang keluar jugak  kan…


Bentuk cecair

Makan minum korang yang tak terjaga lepas tu main makan je makanan yang ntah ape-ape selain tekanan hidup menjadi punca kehidupan mereka berubah menjadi porak-peranda...perut korang akan berubah menjadi washing machine dan seterusnya mereka keluar dengan lajunya dalam bentuk cecair seperti cirit birit..


Bentuk ketulan

Berlaku kerana usus korang gagal berfungsi dengan baik serta jarang diservis. warna mereka juga tak seia sekata dan melambang kan perpecahan dalam hidup mereka …


Bentuk batu kelikir

Bentuk mereka berketul-ketul, luar biasa dan agak keras.. fenomena alam ini juga dikenali sebagai sembelit..fuhh…amalkan makan pisang untuk mengembalikan kecantikan  body mereka..


pilihlah yang terbaik dan amalkan gaya hidup  yang sihat untuk keselesaan korang...jangan nak berkompromi sangat..nanti korang + aku jugak yang susah...teeettt.... (:

8 comments:

Cik Bib said...

hahahaha...nice view explaination.
info jelas.camtu ghupe nyer ek..haha.

::FAIZ FARISH:: said...

lol... but nice entri

sophie said...

Very nice posts. Baru tahu why our poo jd macam tu dan macam nie..

Nice.=)

eqhaZIN said...

i guess i need to eat d choc, aiskrim and most important, banana!
hik3

AYAI said...

pergh, lapar plak aku tgk poo nih..haha :D

misSbLurRy said...

ahahah aku entam je
asala klua dah cukup baik

Hariz said...

hahahahahaha..sungguh kreatif...

10jarijemari said...

haha...mengalami semuanya....bagus!!